Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Deutsch: ütésálló politikus vagyok

Létrehozva:

Európa konfliktusait mindig is a birodalmi gondolkodás okozta, ezért is fontosak az erős identitású és önálló nemzetállamok – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Neokohnnak adott interjúban.

A kormánypárti politikus arról, hogy az Európai Néppárt (EPP) megfosztotta jogaitól a lapnak kifejtette: az ellene indított hadjárat kapcsán már jó előre látni lehetett, hogy “a folyamatnak győztese nem, kizárólag vesztesei lesznek”. A Fidesz és az EPP viszonyáról úgy vélekedett: nem az a döntő kérdés, hogy a Fidesz kilép-e az Európai Néppártból, hiszen – fűzte hozzá – “ettől nem lesz sem olcsóbb, sem drágább a kenyér”.

A politikus ehelyett az emberek személyes életét közvetlenül és mélyebben érintő alapvető kérdések között említette, hogy “sikerül-e Európát megvédeni az illegális migránsok áradatával szemben, sikerül-e megvédenünk a hagyományos európai életformánkat, sikerül-e megvédenünk a nemzeti- és alkotmányos szuverenitásunkat az európai együttműködést birodalomépítő szándékok mentén átalakítani akaró erőkkel szemben”.

A karrierje jövőjét firtató kérdésre úgy felelt: “nincs szándékomban kiszállni, politikus vagyok, ez a hivatásom és büszke is vagyok a szakmámra, szóval biztos, hogy nem leszek pályaelhagyó”. Megfogalmazása szerint “mi nem azért lettünk több mint 30 esztendeje politikusok, mert pozícionális ambícióink voltak, hanem mert világmegváltó álmaink voltak, amik nekem azóta is vannak”.

Az antiszemitizmus kapcsán megjegyezte: a politikában “soha egy pillanatig sem volt kérdés számomra, hogy ha kell, akkor szólni fogok az antiszemita kijelentések ellen: kiállok magamért, a családomért, kiállok a magyar zsidókért, a zsidó magyarokért”. 

“A Fidesz a politikai családom, ahol sem előnyöm, sem hátrányom nem volt a zsidóságom miatt” – fogalmazott Deutsch Tamás.

A Szájer-ügyre is utaló kérdésre úgy válaszolt: “semmi gond nincsen vele”, ha a Fidesz politikai családjába tartózó képviselőtársuk nyíltan felvállalja homoszexualitását. Mint mondta, “a mi politikai családunkban a szexuális orientáció, illetve annak vállalása nem politikai teljesítmény”.     Deutsch Tamás szerint a magyar jog megengedő és tiszteletteli módon viszonyul az azonos neműek életközösségéhez, a házasság társadalmi- és jogintézményét pedig az európai életforma évezredes hagyományainak megfelelően tiszteli és védi.

További részletek a Neokohn cikkében.

Legnépszerűbb cikkeink