Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Felújítják az Üllői út külső szakaszát

Létrehozva:

Forrás: Shutterstock

Lesz fasor, bringaút és új jelzőlámpás csomópontok is.

Megkezdődik az Üllői út, Szarvas csárda tér és a városhatár közötti XVIII. kerületi, több mint négy kilométeres szakaszának felújítási tervezése, amelyben fontos szerepet kap a közösségi közlekedés mellett a gyalogos és kerékpáros közlekedés, valamint a zöldterületek rendezése is – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

A BKK a felújítási tervek elkészítéséről szóló szerződést 2021 első napjaiban írta alá a közbeszerzési eljárás nyertesével, a Create Value Kft.-vel – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, a tervezés során a vállalkozónak fel kell mérnie a Szarvas csárda tér és a városhatár közötti útszakasz műszaki állapotát, illetve felül kell vizsgálnia a jelenlegi forgalmi rendet és forgalmi igényeket.

A projekt célja többek között a leromlott állapotú út- és járdaburkolatok felújítása, az akadálymentes közlekedés biztosítása, a közösségi közlekedés előnyben részesítése, valamint a kerékpáros és gyalogos infrastruktúra fejlesztése.

A felújítás során áthangolják a jelzőlámpákat, továbbá a buszmegállók alkalmassá válnak arra, hogy az alacsonypadlós járművek is megfelelően használhassák.

A forgalmi és a baleseti adatok alapján elvégezhetők lesznek a korábban elmaradt, de fontos közlekedésbiztonsági fejlesztések: így új gyalogátkelőhelyek, vagy akár új jelzőlámpás csomópontok is tervezhetők – közölte a BKK.

A közlemény szerint a tervezés során külön figyelmet kap a parkolás és a zöldfelületek kialakítása, emellett kiegészül a területen található fasor is.

A vállalkozónak év végéig kell leszállítania az engedélyekkel, hozzájárulásokkal rendelkező kiviteli terveket, valamint a tenderdokumentációt.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink