Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Trumpra szavazott az a rendőr, akit egy poroltóval öltek meg a Capitolium ostroma alatt

Létrehozva:

Tizenhárom évig szolgált a helyi rendőrségnél.

Donald Trumpra szavazott az elnökválasztáson az a rendőr, aki életét vesztette a Capitolium szerda esti ostroma miatt – írta a Reuters hírügynökség szombat éjjel a férfi apjának elmondása alapján.

A 42 éves rendőrt az ostromlók először lefújták paprikapermettel, majd pedig nagy erővel fejbe vágták egy poroltóval. A férfit a mentőknek kétszer is sikerült újraéleszteniük, végül kórházban halt meg csütörtökön. Apja elmondása szerint olyan vérrög keletkezett az ütés miatt koponyájában, hogy örök életére csak vegetált volna agykárosodás miatt.

Brian Sicknick halálát emberölésnek minősítette a washingtoni rendőrség. Az FBI is segít a gyilkos kilétének kiderítésében.

A férfi a hatodik rendőr, aki életét vesztette kötelessége teljesítése közben a Capitolium rendőrei közül. Sicknick 2008-ban állt be a testülethez, első komoly feladataként Barack Obama volt elnök beiktatását biztosította társaival.

Az elnök nem fűzött semmit az őt támogató rendőr halálához, és az ostromlók négy halottjáról sem szólt eddig nyilvánosan egyetlen szót sem.

Szerda este Trump több száz híve megostromolta a Capitoliumot, miután az elnök egy közeli, szabadtéri gyűlésen tartott beszédében feltüzelte és arra buzdította őket, hogy menjenek a törvényhozás épületébe.

(MTI/24.hu)

Legnépszerűbb cikkeink