Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Kínai Nagydíj – Halasztást kértek a szervezők

Létrehozva:

A koronavírus-járvány miatt nem biztosak a verseny megrendezésében. 

A Juss Event cégvezetője, Jipin Jang elmondta, szinte heti rendszerességgel tárgyaltak az illetékesekkel, mert bár az idei versenynaptárt már nyilvánosságra hozták, szerintük rendkívül bizonytalan, hogy áprilisban sor kerülhet-e a kínai futamra.

“Már benyújtottuk a hivatalos kérelmünket. Az a célunk, hogy az év második felére cserélhessük a dátumot” – nyilatkozta Jipin Jang.

Hozzátette, ha a sanghaji városvezetés az összes nemzetközi eseményt az év második felére ütemezi át, az meghaladja a város kapacitását, és abban az esetben kétségessé válik az idei Kínai Nagydíj megrendezése.

Tavaly csak júliusban, Ausztriában kezdődhetett el a Forma-1-es idény, amely végül 22 helyett csupán 17 futamból állt. Az idei versenynaptár 23 állomást tartalmaz, de Lawrence Stroll, a Forma-1-es Aston Martin-istálló tulajdonosa a héten elárulta, hogy márciusról őszre halasztják az idénynyitónak szánt Ausztrál Nagydíjat, a szezon pedig Bahreinben rajtol majd.

A Magyar Nagydíjra tavaly július 19-én, zárt kapuk mögött került sor a Hungaroringen, az idei naptárban pedig augusztus 1-jei dátummal szerepel a mogyoródi versenyhétvége.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink