Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Súlyos a hóhelyzet Spanyolországban

Létrehozva:

Madrid, 2021. január 9. Elcsúszik a havon egy férfi az erős hóesésben Madridban 2021. január 9-én. A rendkívüli havazás jelentős fennakadásokat okoz a spanyolországi közlekedésben, Madridban leállították a buszközlekedést, nincs autóforgalom, lezárták a város alagútjait és nem járnak az elővárosi vonatok sem. MTI/AP/Paul White

Továbbra is gondot okoz a tetemes mennyiségű hó Spanyolországban.

Vörös riasztást adtak ki szombatra Spanyolország területének csaknem felére – számol be róla a BBC. Az egyik legsúlyosabban érintett környék Madrid, a korábbi mennyiséghez pedig szombaton további 20 centiméter hó hullhat a fővárosban. A Madrid környéki autópályákon már pénteken is sok autó a hóban rekedt, a repülőteret lezárták, és a vonatközlekedést is teljesen leállították. Az autósoknak a tűzoltók segítettek, az utakat pedig a hadsereg segítségével szabadítják meg a hótól.

A madridi közparkokat lezárták, mert attól félnek, hogy a leszakadó faágaktól megsérülnének az arra sétálók.

Fernando Grande-Marlaska belügyminiszter elmondta: eddig három áldozatot szedett a hóvihar, ami az elmúlt 50 év legsúlyosabbika.

Egy 54 éves férfi holttestét a hó alól emelték ki, két embert pedig Malaga közelében elsodort az ár.

Spanyolországban az előrejelzések szerint továbbra is marad a rendkívül hideg időjárás, még jövő csütörtökre is -12 fokot jeleznek.

Legnépszerűbb cikkeink