Kiemelt hírek

Aki nem regisztrál, az nem kaphat oltást

Published

on

Fotó: EPA/Owen Humphreys / POOL

Egymásnak ellentmondó kijelentések és nem egyértelmű nyilatkozatok után a 444.hu választ kapott arra, hogy kell-e regisztrálni feltétlenül ahhoz, hogy oltást kaphasson az ember.

Eleinte arról volt szó, hogy aki regisztrál, az előbb kaphat oltást, de nem kötelező regisztrálni. Rogán Antal azt nyilatkozta, aki nem regisztrál, az „hátrébb kerül a sorban”, míg Simicskó István pedig azt mondta, „nem kötelező regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu-n ahhoz, hogy az ember oltást kapjon”.

A 444.hu egyik, 60 év feletti olvasója azonban addig levelezett a hivatalokkal, ameddig a fővárosi tisztifőorvos helyettese válaszolt neki. Ebben világosan leírják, hogy az oltáshoz való hozzájutásra két mód van: a postai úton való regisztráció (a nyugdíjasoknak) és az online regisztráció bárki számára. Azt írják: „Az állam felé ezek a regisztrációk jelzik, mennyi oltóanyagot szükséges beszerezni, mivel az oltás ÖNKÉNTES. Aki nem regisztrál, az önmagát zárja ki az oltandók köréből, mivel nem jelzi oltási igényét, így a népegészségügynek nem juthat tudomására ilyen irányú igénye. Oltásra időpontot azok kaphatnak, akik kérik ezt.”

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version