Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Részegen furikázott egy hároméves gyerekkel az ablaktalan ház lakója

Létrehozva:

Képünk illusztráció.

A pozsonyi rendőrség eljárást indított egy férfi ellen, aki ittasan vezetett autót úgy, hogy egy hároméves gyerek is ült a kocsiban.

A pozsonyi rendőrök figyeltek fel az autósra, aki kanyarodáskor nem használta az irányjelzőt, majd minden ok nélkül gyorsítani kezdett. Miután megállították, alkoholszagot éreztek rajta, ezért megfújatták vele a szondát. A készülék 1,71 ezreléket mutatott – írja a Ma.hu.

Az anyósülésen egy hároméves gyermek utazott – őt is és a sofőrt is a kapitányságra szállították. Ott kiderült, hogy a gyerek a sofőr barátnőjéé, ezért megpróbálták őt elérni telefonon. Többszöri próbálkozásuk is sikertelen volt, ezért a rendőrök végül személyesen látogattak el az anya lakhelyére.

A nő jól láthatóan alkohol vagy tudatmódosító szer hatása alatt nyitott ajtót, a rendőrök megítélése alapján nem volt olyan állapotban, hogy gondoskodhasson a gyerekről. A ház sem volt megfelelő gyerek számára: nem voltak ablakai, helyiségeiben szemét és üvegszilánkok voltak.

A gyereket végül átadták a szociális gondozóknak, az autót vezető férfit pedig alkohol befolyása alatt történő veszélyeztetéssel gyanúsították meg, amiért kétéves szabadságvesztést kaphat.

Legnépszerűbb cikkeink