Connect with us

Nagyvilág

Megvan a Trump-kormányzat első tagja, aki lemondott a Capitolium elleni támadás után

Létrehozva:

Fotó: Wikipedia

Chao „mély aggodalmát” fejezte ki.

Lemondott Elaine Chao amerikai közlekedési miniszter. Ő a Trump-kormányzat első tagja, aki benyújtotta lemondását a Capitolium elleni szerdai támadás után, amely miatt Chao „mély aggodalmát” fejezte ki.

„Tegnap országunk traumatikus és teljességgel elkerülhető esemény szemtanúja volt, amikor az elnök támogatói megostromolták a Capitolium épületét, miután egy gyűlésen (Donald Trump) felszólalt” – olvasható Elaine Chao közleményében. A lemondás hétfőn lép érvénybe.

„Biztos vagyok abban, hogy akár engem, önöket is mélyen megrázta az eset, és egyszerűen nem tarthatom magam távol ettől” – írta.

Elaine Chao közölte, hogy a minisztériuma folytatja az együttműködést a Joe Biden megválasztott elnök által a tárca élére jelölt Pete Buttigieggel, az Indiana állambeli South Bend volt polgármesterével.

Elaine Chao a kezdetektől volt a Trump-kormányzat tagja, George W. Bush elnöksége idején (2001–2009) pedig munkaügyi miniszterként dolgozott.

Chao Mitch McConnellnek, a szenátus republikánus párti képviselőcsoportja vezetőjének a felesége. McConnell „elbukott lázadásnak” nevezte és elítélte a Capitoliumban történteket, és elhatárolódott Donald Trump elnök azon erőfeszítéseitől, hogy megváltoztassa a novemberi választás eredményét.

Szerda este a távozó elnök több száz híve ostromolta meg a Capitoliumot, ahol a kongresszus és a szenátus Joe Biden megválasztott elnökre eladott elektori szavazatok hitelesítése céljából tartotta együttes ülését. A tiltakozókat a nemzeti gárda segítségével távolították el az épületből, az összetűzésben négy ember életét vesztette. Előzőleg Trump beszédet mondott a hívei előtt.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink