Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Iszlamistákat lőttek agyon Indonéziában

Létrehozva:

Képünk illusztráció. Mecset Indonéziában. Fotó: Aditya Wicaksono / Pixabay

Az indonéz terrorellenes rendőrség szerdán agyonlőtt két feltételezett iszlamistát és letartóztatott további 18-at Dél-Celebesz déli tartományban – közölte a rendőrség.

A rendőrség agyonlőtt egy férfit a vejével együtt, miután utóbbiak a tisztekre támadtak azután, hogy a rendőrök megpróbálták letartóztatni őket otthonukban a tartomány székhelyén, Makassarban – tudatta a helyi rendőrfőnök. A feltételezések szerint a két férfi tagja volt a Jamaah Ansharut Daulah (JAD) nevű helyi szélsőséges csoportosulásnak, amely korábban hűséget fogadott az Iszlám Állam dzsihadista szervezetnek – tette hozzá.

A rendőrség szerint a két férfi rokonaikkal együtt 2016-ban megpróbált Szíriába utazni, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz, de a jakartai repülőtéren útjukat állták. Azzal gyanúsították őket továbbá, hogy pénzt utaltak azoknak az iszlamistáknak, akik állítólag érintettek voltak egy római katolikus székesegyház ellen 2019-ben elkövetett öngyilkos robbantásos merényletben a Fülöp-szigetek déli részén található Jolo szigetén. A kettős robbantásos merényletben 20 ember vesztette életét és további több mint 100 megsérült.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink