Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Az általános iskolákban is távoktatásra térne át a PDSZ

Létrehozva:

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A középiskolákról született döntést pénteken jelenthetik be hivatalosan.

Az operatív törzs azt javasolja a kormánynak, folytatódjon a digitális oktatás a középiskolákban. A kormány döntését valószínűleg pénteken fogják ismertetni. A szakszervezetek egyetértenek az otthoni oktatás meghosszabbításával, de nehezményezik, hogy az utolsó percben fognak csak értesülni a hivatalos határozatról – írja az ATV.

Ugyan Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár decemberben még azt mondta, hogy a téli szünet után visszatérhetnek a diákok az iskolába, most úgy tűnik, hogy továbbra is otthonról kell tanulniuk a középiskolásoknak.

„Az operatív törzs a mai napon a kormány felé azt a döntést fogalmazta meg, hogy a január 11-én lejáró számos intézkedés közül a középiskolák esetén hosszabbítsa meg a tantermen kívüli digitális munkarendet” – mondta az államtitkár. A kormány a többi intézkedéssel együtt dönt majd erről, valószínűleg pénteken.

A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke az ATV-nek azt mondta, hogy ez a lehető legészszerűbb döntés, amit meg lehetett hozni. Helyesnek tartják azt is, hogy az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy kiscsoportos órákat lehet tartani az intézményekben.

„Vannak olyan települések, olyan iskolák, akik kiválóan alkalmazzák ezt, az online karanténoktatást. Hozzánk érkeztek olyan hírek, hogy vannak olyan intézmények, ahol berendelik kiscsoportokban – főleg érettségi tantárgyakból – a diákokat felkészítésre” – közölte Gosztonyi Gábor.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete csak részben örül az államtitkár bejelentésének.

„A PDSZ nemcsak azzal ért egyet, hogy digitális formában menjen tovább középfokon az oktatás, hanem mi azt szeretnénk, hogy az általános iskolákban is ez történjen. Hiszen egy egyre durvábban terjedő vírusvariánssal állunk most szemben” – fogalmazott Nagy Erzsébet, választmányi tag.

A szakszervezet szerint ha a kormány továbbra sem kívánja támogatni a gyerekükkel otthon maradó szülőket, akkor mérlegeljék, hogy legalább a felső tagozaton rendeljenek el digitális oktatást.

Legnépszerűbb cikkeink