Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Pikó: A józsefvárosi gyerekeken áll bosszút a Fidesz

Létrehozva:

Képünk illusztráció/Forrás: Pikó András hivatalos Facebook oldala

Pikó András ellenzéki polgármester szerint példa nélküli bosszú, hogy a Fidesz még a józsefvárosi gyerekek üdülésére szánt pénzt is elveszi. 

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár arról tájékoztatta a VIII. kerületi polgármestert, hogy megváltoztatta nyári döntését, és mégsem járul hozzá a józsefvárosi önkormányzat káptalanfüredi gyermeküdülőjének fejlesztése ügyében a határidő módosításhoz, és ezért az állami támogatás visszafizetésére kötelezi őket, március 1-i határidővel – írja a polgármester a Facebookon.

“Ez a döntés a józsefvárosiakat sújtó fideszes politikai bosszúhadjárat megkoronázása: azt akarják elérni, hogy ne legyen hol üdülniük a gyerekeinknek” – fogalmazott Pikó.

Azt írja, a káptalanfüredi gyermektábor ügye a NER korrupcióval átitatott „fejlesztéspolitikájának” állatorvosi lova.

Szerinte 2019 októberében egy félkész beruházást vettek át: a folyamatos késedelem miatt teljesíthetetlen volt a 2020 év végi határidő, ráadásul a második ütem kivitelezési tervei nem voltak műszakilag megfelelőek.

“Az évekig tartó fideszes bénázás alatt megemelkedtek az építési költségek, ezért az eredeti költségvetés már nem volt elegendő a projekt megvalósítására, így az újratervezése is elkerülhetetlenné vált” – írta a polgármester.

Az új önkormányzat egyetlen célja: minél hamarabb befejezni a beruházást, hogy több mint 6 év után végre ismét a Balaton mellett, a saját üdülőjükben nyaraljanak a kerületi gyerekek, “ahogy az a hatvanas évek óta, a fideszes dúlást megelőzően minden nyáron megtörtént”.

Pikó szerint folyamatosan egyeztettek az elmúlt évben minden állami szereplővel, a tervek módosításáról minden érintett tudott és egyetértett vele, és ezt írásba is adta. Már csak a határidő módosításának formalitása maradt hátra, és akkor 2022 tavaszán átadhatták volna a gyermeküdülőt. Ezt próbálja most meg ellehetetleníteni a kormány döntése – írta a VIII. kerületi polgármester.

Legnépszerűbb cikkeink