Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Éjszaka havazhat

Létrehozva:

Fotó: MTI/Varga György

Csütörtökre alábbhagy a csapadék.

Európa középső részének időjárását még mindig a többközéppontú ciklonrendszer teszi változatossá. Területén a legtöbb helyen erősen felhős az ég, és több helyről érkezik jelentés esőről, az Alpokban hóról. Olaszországban zivatar is előfordult. Az Atlanti-óceántól indulva Finnországon át Oroszországig magasnyomás húzódik, hatására arrafelé nyugodt az idő, a legtöbb helyen hosszabb időre is kisüt a nap, de egyes részeken a rétegfelhőzet egész nap megmarad, és hószállingózás, szitálás is előfordul.

A Kárpát-medence időjárását mediterrán ciklon alakítja, amely csütörtökön észak felé elhagyja térségünket.

Idehaza alapvetően többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, eközben a szakadozott felhőzet egyre inkább gomolyosodik. Éjszaka elszórtan alakulhatnak ki záporok, a Dunántúlon és északon hózáporok is. A keleti megyékben csütörtökön délelőttig még lehetnek erősen felhős vagy borult körzetek, ahol időszakosan eshet az eső. Csütörtökön a szakadozott felhőzet mellett több órára kisüt a nap, csapadék már csak elvétve fordulhat elő zápor, hózápor formájában. Szerdán a délies, csütörtökön az északnyugati szelet kísérhetik élénk, olykor erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4, +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 2, 8 fok között várható.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink