Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Január végéig tartanak az eddigieknél is szigorúbb korlátozások Németországban

Létrehozva:

Merkel az üzemi konyhákat is bezáratta.

Meghosszabbítják az érvényben lévő korlátozásokat és újabb szigorításokat vezetnek be Németországban a koronavírus-járvány miatt – jelentette be Angela Merkel kedden. A kancellár öt órán keresztül tárgyalt a tartományi miniszterelnökökkel, és úgy döntöttek, hogy január 31-ig fenntartják és szigorítják a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat. Merkel szerint a karácsonyi ünnepek idején lehetővé tett enyhítések miatt várhatóan csak január második felében kapnak világos képet az intézkedések hatásáról.

A kancellár célja továbbra is az, hogy a százezer lakosra jutó fertőzöttek száma 50 alá csökkenjen, ugyanis csak így válik lehetővé a fertőzéslánc nyomon követése. Ezért az abszolút szükséges minimumra csökkentik az emberi kapcsolatokat, és a fertőzési gócpontokban korlátozzák a helyiek mozgásterét. Az iskolák és az óvodák továbbra is zárva tartanak, a szülők a korábbinál hosszabb ideig, 20 napig maradhatnak otthon gyermekeikkel. Bezárják az üzemi konyhákat is.

A kancellár és a tartományi miniszterelnökök legközelebb január 25-én ülnek össze, hogy értékeljék az intézkedések hatását.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink