Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

19 évesen 19 bűncselekményt követett el

Létrehozva:

A 19 éves férfi a vád szerint kifosztotta nagymamáját, betört nagybátyjához, rátámadt egy kalauzra, megfogdosott egy lányt az utcán és egyéb bűncselekményeket követett el.

A Soproni Járási Ügyészség vádiratának tényállása szerint a büntetett előéletű férfi a 2019 őszétől 2020 tavaszáig tartó fél évben követte el a bűncselekményeket. 2020. március 31. napján őrizetbe vették.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi – egyebek mellett – megöléssel fenyegette meg évfolyamtársát, amiért az nem adta oda a telefonját. Lelövéssel fenyegetett meg egy vonaton utazó nőt, akit menekülése során üldözött is. Egy nő fenekét és nemi szervét az utcán, hátulról megfogdosta, majd puszit küldött neki. Lopott kerékpárt, dohányt, élelmiszert, ruhákat, cipőket. Utóbbiakat rendszeresen úgy, hogy a sajátját ott hagyta a próbafülkében. Egy diót árusító nőtől az utcán lopott az elé kihelyezett aprópénzből. Egy 13 éves gyerek kezéből kikapta a pénzt. Nagybátyjához a bejárati ajtót berúgva tört be és onnan is lopott. Besurrant egy idegen lakásba, eltulajdonítási szándékkal. Alvó nagymamájának párnája alól elvitte a mobiltelefont, egy másik alvó nőt hasonló módon kifosztott a vonaton. Az őt elszámoltatni próbáló kalauzt azzal üldözte el, hogy megöléssel, megfejeléssel fenyegette meg.

A férfit az ügyészség 19 bűncselekménnyel, lopásokkal, kifosztásokkal, zaklatásokkal, közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal, szeméremsértéssel vádolja. Vele szemben hét és fél év szabadságvesztés is kiszabható.

A terhelt letartóztatásban várja az eljárás folytatását.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Soproni Járásbíróság fogja meghozni.

Legnépszerűbb cikkeink