Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Megtalálták az oltási tervet

Létrehozva:

Az NNK oldalára töltötték fel a kivonatát. Nincs szó benne az oltási pontokról, a volumenről, csak a beoltandók sorrendjéről.

Bár Ujhelyi István az Európai Bizottságtól akarja megszerezni az oltási tervet, mert a kormány nem küldte el neki, Kunetz Zsombor egészségügyi szakértők kiírta a Facebookra, hogy neki egy olvasója elküldte a Nemzeti Népegészségügyi Központ oldalán megtalálható oltási tervet. 

Itt található a december 31-én feltöltött szöveg

Ez igazából egy kivonat arról, milyen sorrendben oltanak, és kiket: az oltás a „TAJ-számmal rendelkező 18 év feletti állampolgárokat érinti, akik(nél – a szerk.) az elmúlt 6 hónapban nem igazolódott a Covid-19-fertőzés (függetlenül attól, hogy volt-e tünetekkel járó megbetegedés). Tehát, aki a tavaszi hullámban átesett a fertőzésen, oltható.”

A sorrend:

egészségügyi dolgozók,

szociális ellátásban dolgozók,

kockázatos csoportba tartozó 60 évnél idősebbek.

Majd a rendvédelmi szervek Coviddal kapcsolatba kerülni esélyes dolgozói jönnek,

ezután a 18-59 éves kockázati csoportba tartozók – itt még annyit megjegyez a terv, „elsőként a www.vakcinainfo.gov.hu internetes oldalon regisztráltak védőoltása javasolt, de nem ismert, hogy a regisztráció hogyan köthető össze a krónikus alapbetegségre vonatkozó adatokkal”.

Végül a kritikus infrastruktúrákban dolgozók következnek (több részlet erről nincs, kik tartoznak ide), és utoljára azok a 18-59 évesek, akik nem tartoznak a fenti csoportokba. 

Legnépszerűbb cikkeink