Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A budapesti utcákon zenélt a világhírű csellista

Létrehozva:

Új felvételeket osztott meg az egyik magyarországi útjáról.

Stjepan Hauser, a horvát származású csellista, a 2CELLOS tagja a napokban két újabb felvételt osztott meg a közösségi oldalain, amelyeken Budapest utcáin zenél.

Az első videót december 27-én tette közzé:

Néhány nappal később pedig ezt a felvételt osztotta meg:



A csellista korábban novemberben tett nyilvánossá néhány hasonló videót az egyik itt-tartózkodásáról.

A zenész gyakran látogatott Magyarországra, többször fel is lépett. A vonzalma pedig nem egyoldalú irántunk, az utolsó nyilvános koncertjére néhány hét alatt elfogyott az összes jegy a Budapest Sportarénába.

Hauser Horvátországban, Pula városában született. 2011-ben Luka Šulićcsal megalapította a 2CELLOS formációját, majd sorra adaptálták a kortárs zenészek, többek között Michael Jackson, a U2 és az AC/DC műveit. A munkásságukra sir Elton John is felfigyelt, aki végül meghívta vendégelőadónak a két zenészt a 2011-es évvégi világturnéja. A csellisták karrierje azóta töretlen, 2018-ban adták ki ötödik közös albumukat, a Let There be Cellót. Mint duó, jelenleg szünetet tartanak.

Egy videó róluk:



Hauser
2021. február 3-án tartott volna ismét koncertet Magyarországon, ez viszont a járvány miatt elmarad.

Teljesen azért nem kell lemondanunk róla:



Hauser azt hangoztatja, hogy számára a csellója az igazi, szinte mindenhova magával is viszi a hangszerét. Ennek köszönhető, hogy gyakran akár az utcákon is grátisz játszik rajta. Úgy tűnik, a szenvedélyének Budapesten sem tudott ellenállni. 

 

Legnépszerűbb cikkeink