Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

800 milliót költ az állam arra, hogy egy kínai egyetemnek vegyen ingatlant

Létrehozva:

Az év utolsó közlönyéből derül ez ki.

2024-re készülhet el a Fudan Egyetem első külföldi kampusza Budapesten, ahol négy-öt karon kezdődne meg az oktatás a tervek szerint. Ennek segítésére vesz a magyar kormány az egyetem számára ingatlant 800 millió forintból, írja a mfor.hu.

Az még nem derült ki, hogy pontosan melyik ingatlan lesz az egyetemé, az viszont igen, hogy a vásárlás a 2021-es költségvetés része: 821 492 000 forint fog erre elmenni.

A Magyar Közlöny erre vonatkozó része így fogalmaz: “A Kormány egyetért a Fudan Egyetem elhelyezéséhez és a Budapest és az agglomeráció fejlesztésével összefüggő állami feladatokról, valamint egyes fejlesztések megvalósításáról, továbbá egyes törvényeknek a Magyarország filmszakmai támogatási programjáról szóló SA.50768 számú Európai Bizottsági határozattal összefüggő módosításáról szóló 2018. évi XLIX. törvény 1. melléklet 4. pontjában meghatározott létesítményfejlesztés megvalósításához szükséges ingatlanok tulajdonjogának – legfeljebb a független szakértő által meghatározott  forgalmi értéken, per-, teher- és igénymentesen – az állam javára történő megszerzésével”.

Legnépszerűbb cikkeink