Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Úton vannak a vakcinák 21 magyarországi oltópontra

Létrehozva:

Fotó: EPA / Jacob King / POO

Győrbe már meg is érkezett a szállítmány.

Már úton vannak az autók 21 magyarországi oltópontra a koronavírus elleni vakcinákkal – hangzott el az M1 szerdai helyszíni tudósításában.

A közmédia információi szerint a raktárbázist üzemeltető, szállítmányozással és logisztikával foglalkozó vállalat saját tulajdonú repülőgépével szerdán kora reggel tizenhat doboznyi vakcina érkezett a Liszt Ferenc-repülőtérre egy konténerben.

A konténert teherautóval szállították a vállalat Budapest környéki telephelyére, ahol kivették belőle azokat a dobozokat, amelyek az amerikai-német közös fejlesztésű oltóanyagot tárolják. Ezek a dobozok mínusz 60 és mínusz 90 fok között, szárazjéggel akár tíz napig képesek tárolni az oltóanyagot, így annak minősége garantálható, a világ bármely pontjára is szállítják.

A tudósításban elhangzott az is: nem légi úton öt másik, oltóanyagot tartalmazó speciális doboz is érkezett Győrbe.

Szerdán, néhány perccel negyed 11 után megérkezett a Pfizer-BioNTech koronavírus-vakcináit szállító autó a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba – jelentette az M1 helyszínen tartózkodó tudósítója. Az M1 közlése szerint háromezer vakcina érkezett a kórházba. A tudósítás szerint nemcsak a győri kórház dolgozóit oltják majd a kórházban, hanem a soproni, mosonmagyaróvári kórházak orvosait, egészségügyi dolgozóit is.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink