Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Meghalt a letartóztatott volt szlovák rendőrfőkapitány

Létrehozva:

Milan Lučanský volt szlovák országos rendőrfőkapitány / Fotó: MTI

A hatóságok cáfolják, hogy öngyilkossággal próbálkozott volna.

Milan Lučanský volt országos rendőrfőkapitány meghalt – tette közzé közösségi oldalán Denisa Saková volt szlovák belügyminiszter – írja a pozsonyi Új Szó online kiadása.

Mint arról lapunk is beszámolt tegnap, Milan Lučanský öngyilkosságot próbált elkövetni a börtönben. Maroš Žilinka főügyész azonban ma már cáfolta azokat a médiában megjelent információkat, miszerint az öngyilkossági kísérlet következtében Lučanský az agyhalál állapotába került. A főügyész állítása szerint Lučanský valójában kómában volt.

Lučanskýt  a közelmúltban tartóztatták le a nagyszabású szlovák tisztogatási akció keretében, amely gyakorlatilag a Kuciak-gyilkosság felgöngyölítésének a része, és amelyben az egyik leggazdagabb szlovák üzletembert, Jaroslav Hascákot ugyanúgy letartóztatták, mint a szlovák titkosszolgálat kémelhárító részlegének volt vezetőjét, Lubomir Arpást.

Saková a Facebookon közzétett bejegyzésben őszinte részvétét fejezte ki Lučanský hozzátartozóinak, egyben köszönetet mondott „mindenért, amit Szlovákiáért tett”.

Szerda délelőtt Milan Ivan, az Igazságügyi Rendészet és a Büntetés-végrehajtási Alkalmazotti Kar (ZVJS) vezérigazgatója az eset után lemondott a tisztségéről. Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügy-miniszter pedig bejelentette: létrehoz egy nagyobb bizottságot az ügy kivizsgálására.

(Új Szó)

Legnépszerűbb cikkeink