Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Kétmilliós kárt vandálkodtak össze egy üveggyárban gyerekek

Létrehozva:

A Salgótarjáni Járásbíróság rongálás bűntette miatt próbára bocsátotta és pártfogó felügyelet alá helyezte azt a 16 éves fiút, aki társaival bemászott egy salgótarjáni gyárba ahol törtek-zúztak, közel 2 millió forint kárt okozva.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlott két fiatalkorú és három gyermekkorú társával 2018. május 1-jén bemászott egy üveggyár területére, a készáruraktárba mentek, ahol rengeteg különböző üvegpoharat, emellett egy rádiót és egy monitort is szándékosan összetörtek, két poroltó tartalmát szétfújták, ablaküvegeket törtek ki, majd több flakon citromsavat öntöztek szét a helyiségben, mindezzel 1 millió 959 ezer 528 Ft kárt okozva – írja a Nógrád Megyei Főügyészség sajtóközleménye.

A három fiatalkorú gyanúsított ügyében a Balassagyarmati Járási Ügyészség 2018. november 13-án az eljárást felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta, lehetőséget adva ezzel arra, hogy a fiatalkorúak a bűncselekmény következményeit jóvátegyék. A tizennégy év alatti elkövetők büntetőjogi felelősségre vonását kizárta a gyermekkoruk.

A három fiatalkorú a közvetítői eljárásban azt vállalta, hogy fejenként 600 ezer forint kárt 18 havi részletben megfizetnek a sértettnek, elismerve felelősségüket és kifejezve sajnálatukat is.

Egyikőjük a sértettel kötött megállapodásban foglaltakat nem teljesítette, így vele szemben vádat kellett emelni. A fiatalkorúak ügyésze vádiratában a próbára bocsátására és pártfogó felügyeletére tett indítványt.

A Salgótarjáni Járásbíróság a fiatalkorút 1 év 8 hónap időtartamra próbára is bocsátotta, és megállapította, hogy a terhelt a próbára bocsátás próbaideje alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

Az ítélet a kihirdetést követően nyomban jogerőre emelkedett.

A rendőrség beszámolója az ügyről, képekkel, a police.hu oldalon.

Legnépszerűbb cikkeink