Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Ingyenes tesztre regisztrálhatnak az óvodai és iskolai dolgozók

Pesti Hírlap

Létrehozva:

Csütörtökön este nyolcig tudnak online időpontot foglalni azok az óvodai és általános iskolai dolgozók, akik az iskolakezdés előtt még teszteltetnék magukat – közölte a Miniszterelnökség kedden az MTI-vel.

Az önkéntes és ingyenes vizsgálatokat országszerte 99 mintavevő ponton végzik majd január 2-án szombaton és 3-án vasárnap 7-19 óra között. Időpontot foglalni ezen a weboldalon lehet. A Miniszterelnökség sietett kifejezni, a gyorstesztelések célja, hogy továbbra is biztosítsák az óvodák és iskolák zavartalan működését.

A tárca közleménye szerint a csoportos tesztelést ezúttal is a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezik. A vizsgálatokat összesen 263 mintavevő csapat végzi majd, amelyek a kormányhivatalok egészségügyi végzettségű munkatársaiból, orvos- és egészségtudományi képzésben tanuló egyetemi hallgatókból, valamint a tankerületi központok munkatársaiból állnak.

Továbbra is fontos az iskolák működésének fenntartása, ezért a téli szünetben takarítják az iskolákat, és ahol szükséges, ott katonák fertőtlenítenek. Hozzátették: az általános iskolák január 4-én nyitnak.

Az elmúlt hetekben célzott csoportos teszteléseket végeztek az óvodai és iskolai dolgozók körében is – emlékeztettek. A részvétel a vártnál alacsonyabb volt, és a megjelentek mindössze 2 százaléka bizonyult pozitívnak – írták.

Legnépszerűbb cikkeink