Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Felakasztották haragosukat és lapátnyéllel törték el a lábát

Létrehozva:

A Pest megyei rendőrök befejezték egy két éve Valkón történt bűncselekmény nyomozását és vádemelést javasolnak.

A rendelkezésre álló adatok szerint a három helyi férfi a településen gyalogosan közlekedő ismerősük elé hajtott gépkocsival 2018. december 25-én este, majd abból kiszállva korábbi sérelmeik miatt azonnal ütni-rúgni kezdték, ahol csak érték. Ezután a járműbe ültették, majd az egyikőjük házához tartozó melléképületébe vitték, ahol tovább folytatták a 22 éves férfi bántalmazását. Egy gerendára kötelet akasztottak, azt a sértett nyaka köré tekerték, miközben lapátnyéllel ütötték és egy karddal fenyegették. Harmadik társuk mindezt mobiltelefonjával dokumentálta – írja a police.hu.

Amikor észlelték, hogy a sértett egyik lába eltörhetett, levágták a kötélről, betuszkolták a kocsiba és lakóhelye előtt az utcára tették. A fiatal fiú négykézláb be tudott mászni a házba, ahol segítséget kért, később feljelentést tett a rendőrségen. A sértett a bántalmazás következtében hámsérüléseket, koponyazúzódást, nyaki gerincrándulást, lábán szárkapocscsonttörést szenvedett.

A Pest megyei rendőrök még aznap elfogták és előállították a 36 éves N. Róbertet, a 19 éves R. Andrást, valamint a 21 éves O. Attilát. Kihallgatták őket, melynek során mindhárom gyanúsított tagadta a bűncselekmény elkövetését és panaszt tett. A nyomozók a helyszínen szemlét tartottak, a szükséges bizonyítékok beszerzése érdekében adatokat gyűjtöttek, tanúkat hallgattak meg és szakértőket rendeltek ki.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a napokban befejezte a nyomozást, a keletkezett iratokat – mindhárom gyanúsítottal szemben – emberölés bűntette kísérletének és személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek.

 

Legnépszerűbb cikkeink