Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

1,9 milliárdot kap a lenti általános iskola felújítása

Létrehozva:

Fedélzeti videókamerás iskolabuszt is kapnak.

Csaknem 1,9 milliárd forint ráfordítással újul meg Lentiben a Vörösmarty általános iskola épülete, a fejlesztéssel magasabb szintű oktatást tudnak biztosítani a zalai városban, valamint a környező 50 településen élő gyerekeknek – közölte Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden Lentiben újságírókkal és az MTI-vel.

A környező 50 településen élő diákokat is a Vörösmarty általános iskolában oktatják, a fejlesztéssel biztosítani tudják, hogy a gyermekek jobb, modernebb körülmények közt tanulhassanak – hangoztatta a miniszter.

A pályázati projektben egy megemelt tetőszilárdságú, biztonsági felszereléssel, fedélzeti videókamerával ellátott iskolabuszt fejlesztettek, s a járművet a tankerület rendelkezésére bocsátották, ami a környező falvakban élő diákok iskolába járását segíti.    

Az épületben teljes körű felújítás valósul meg: megújulnak a tantermek és a közösségi terek, szaktantermeket, informatikatermet és nyelvi labort alakítanak ki. Adottak lesznek többek közt a mindennapi testneveléshez, a művészeti tárgyak oktatásához, a tehetséggondozáshoz szükséges eszközök – emelte ki Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója.

Horváth László (Fidesz-KDNP), Lenti polgármestere elmondta: az 1972-ben átadott épületrendszer elavulttá vált.

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink