Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Egy helyi lakos volt a nashville-i robbantó

Létrehozva:

Egy helyi lakos röpítette levegőbe az egyesült államokbeli Nashville-ben két napja felrobbant lakókocsit, a férfi a detonációban életét vesztette – közölték vasárnap a hatóságok.

A nyomozást vezető kerületi ügyész, Donald Cochran sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a lakóautót egy bizonyos Anthony Quinn Warner robbantotta fel. A detonáció idején Warner a helyszínen volt, ezért életét vesztette, amit DNS-vizsgálattal állapítottak meg.

Douglas Korneski FBI-ügynök a sajtótájékoztatón elmondta: nincs arra utaló jel, hogy Warneren kívül másoknak is köze lett volna a robbantáshoz.

A tennessee-i hatóságok egyelőre nem derítettek fényt Warner indítékaira, és nem foglalnak állást arról, hogy az eset belföldi terrorizmusnak minősíthető-e.

Az amerikai média értesülései szerint Warner elektronikai eszközökkel és riasztórendszerekkel, illetve számítástechnikával is foglalkozott.

Nashville belvárosában karácsonykor, péntek hajnalban robbant fel egy parkoló lakóautó. A gépkocsiból a detonációt megelőzően bombára és a helyi lakosok evakuálásának szükségességére figyelmeztető hangfelvételt lehetett hallani, és közben zene szólt. A rendőrök ezért gyorsan elkezdték a környék kiürítését, és kihívták a tűzszerészeket. A lakóautó azonban felrobbant, még mielőtt a tűzszerészek a helyszínre érkeztek volna. A detonációban három ember megsebesült.

Kilenc, közelben parkoló autó kigyulladt, és a környéken több tucatnyi háznak betört az ablaka, negyvenegy épületben keletkeztek károk, emellett több fát is kidöntött a detonáció. A robbanásban megrongálódott az AT&T amerikai távközlési vállalat telefonközpontja, ami fennakadásokat okozott a mobil-, valamint a vezetékes telefonszolgáltatásban Tennessee, Kentucky és Alabama államban is.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink