Magyarország

Megjött a hó és az ónos eső

Published

on

Havazás volt Budapesten és az ország több pontján, sok helyen ónos eső kísérte, ezért csúsznak az utak és járdák. Több baleset is történt Veszprém megyében vasárnap délután, a megyeszékhely térségében ónos eső nehezíti a közlekedést.

Csizmadiáné Kucsera Katalin, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-nek elmondta: a 8-as főúton Márkó térségében egy autó szalagkorlátnak ütközött, Hajmáskérnél négy gépkocsi ütközött össze, Veszprém és Várpalota között pedig több helyen árokba csúsztak járművek.

A 77-es úton Tótvázsonynál szintén árokba csúszott egy autó, a 710-es úton pedig Balatonkenese térségében ütközött két gépkocsi, az egyik felborult – mondta a szóvivő.

Veszprém térségében ónos eső nehezíti a közlekedést – közölte Pécsi Norbert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője az MTI érdeklődésére. Hozzátette: az ajkai és a veszprémi mérnökség járművei folyamatosan dolgoznak a térségben.

Pécsi Norbert tájékoztatása szerint további négy megyében – Fejér, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megyében – havazás miatt végez síkosságmentesítést a közútkezelő.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version