Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Kevesebben haltak meg, mint egy nappal ezelőtt

Létrehozva:

Fotó: Dimény András

Tovább nő a fertőzöttek és a halottak száma. Hazánkban ma 154 elhunytat regisztráltak a szomszédos Ukrajna túl van az egymillió fertőzöttön.

1894 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki egy nap alatt koronavírus-fertőzést, ez hatszázzal több, mint a tegnapi adat. Az újabb elveszített betegek száma sem csökkent szignifikánsan tegnap óta: egy nap alatt 154 beteg vesztette életét. Az elhunytak száma így 8 616 főre emelkedett. Igaz, a gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 114 631 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 185 015 fő Magyarországon. Az aktív fertőzöttek 18%-a, az elhunytak 20%-a, a gyógyultak 21%-a budapesti. 6727 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 495-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 29 316-an vannak, a mintavételek száma  a mai nappal 2 549 464-re emelkedett.

Közben egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, és egyre többen igényelnek kórházi ellátást. Ukrajna is túl van az egymillió fertőzöttön.

A kormány az új vírusmutációra hivatkozva felfüggesztette a Nagy-Britanniából érkező repülőjáratokat is, noha időközben Franciaország és Nagy-Britannia között a teherforgalom legalábbis újraindult.

 

Legnépszerűbb cikkeink