Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Nem vállalják az osztályindítást az SZFE felkért tanárai

Létrehozva:

Fotó: Pozsonyi Roland / Pesti Hírlap

Drámai hangú közleményt adtak ki az SZFE osztályindításra felkért tanárai, amelyben közlik, hogy nem indítanak osztályokat jövőre.

A közleményt aláíró oktatókat az egyetem intézeteinek tanári kara kérte fel arra, hogy a 2021/2022-es tanévben induló képzések egy részét szakmailag vezessék.

Az érintett tanárok november 27-én adtak ki közleményt, amelyben meghatározták, hogy az osztályindítások feltétele, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium december 20-ig – a felvételi eljárások megindításáig – tárgyalásokat kezdeményez az Egyetem oktatói karát teljes jogúan képviselő Minőségmenedzsment Tanáccsal, a HÖK-kel és fenntartóval a szenátus jogkörének visszaállításáról, és rektori pályázat kiírásáról.

A nyilatkozatukra – mint írják – a mai napig nem kaptak választ a minisztériumtól, előrelépés nem történt. 

„A jelenlegi vezetéssel nem látjuk szakmailag elfogadhatónak és biztosítottnak az oktatás feltételeit. Az egyetemi autonómia hiányában nem tudjuk képviselni megfelelően a hallgatók jogait és érdekeit. Egyáltalán nem látjuk biztosítottnak a tanulás és az oktatás szabadságát. Így fájó szívvel, de elhatározásunknak megfelelően, a mai nappal elállunk az osztályindítástól” – fogalmaz a közlemény, amelyet 22 nagy tekintélyű színházi és filmes szakember jegyez, közöttük olyan művészek, mint Enyedi Ildikó, Pálfi Szabolcs vagy Szamosi Zsófia. A közlemény teljes szövegét az ATV.hu teljes terjedelmében közzétette.

Legnépszerűbb cikkeink