Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Bíróság mondta ki, hogy Karácsony jogszerűen Tiborcz-adózott

Létrehozva:

Tiborcz Istvánnak annyit kell tűrnie, mint egy politilkusnak, mert hatása van az ingatlanárakra.

Tiborcz-adó, Tiborcz-adó, Tiborcz-adó. Ezt bárhányszor leírhatom és mondhatom, mert a bíróság ma elutasította a miniszterelnök vejének keresetét – kezdte posztját Karácsony Gergely. A főpolgármester úgy értelmezi az ítéletet, hogy Tiborcz „igenis része a közéletnek”.
Közben Tiborcz István apósa megtiltotta az önkormányzatoknak az ilyen adók kivetését. Pedig most lenne igazán szükség arra, hogy akik annyit kivettek a közösből, tegyenek vissza valamennyit – emlékeztet bejegyzésében Karácsony, egyúttal nem tett le az oligarchák megadóztatásáról: „Egyetértek Botka László felvetésével, legyen olyan szolidaritási alap, amely a közbeszerzések nagy nyerteseitől, az oligarcháktól vár hozzájárulást a járvány és a válság kezelésének a költségeihez. Mert a városaink kifosztása nem kormányzás!”
Győzött a szólásszabadság! – örvendezik szintén a Facebookon a Karácsony Gergelyt a perben képviselő Schiffer András. Posztjában azt írja: „Karácsony jogszerűen használta a Tiborcz-adó kifejezést az önkormányzati kampányban. A szupergazdagokat, az ingatlanpiaci viszonyokat befolyásolni képes vállalkozókat közszereplőnek kell tekinteni. Az elsőfokon eljárt Fővárosi Törvényszék ítélete alapján, az ingatlanárak megugrása miatti lakhatási válsággal összefüggésben, az ingatlanárak alakulására hatással bíró vállalkozó tűrési kötelezettsége a politikusokéhoz hasonló, a közteherviselésről folytatott vita pedig közügy.”
A 2019-es önkormányzati választási kampányban Karácsony Gergely egyebek közt azzal kampányolt, hogy megadóztatja a városban élő oligarchák drága ingatlanjait, ezt nevezte el Tiborcz-adónak, és ezért perelte be az adó névadója.

Legnépszerűbb cikkeink