Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Pár dolog az új koronavírus-mutációról

Létrehozva:

Posztoltak az Angliában felbukkant mutációról a pécsi virológusok. 

Új mutációja jelent meg a koronavírusnak Angliában, amely 70 százalékkal gyorsabban terjed, jelent meg vasárnap a hírekben, Mit lehet és érdemes tudni erről az új mutációról? a pécsi Virológia oldal posztolt a Facebookon a témáról. 

A mutáció az evolúció fő hajtóereje. A vírus evolúciós érdeke a minél jobb terjedés, amit a minél enyhébb megbetegedés, hosszabb fertőzéssel tud elérni. De persze ettől eltérő mutáció is létrejöhet. 

Az új mutációt most elkezdik vizsgálni. Egyelőre úgy fest, a jelenleg a világon domináns D614G mutáció ellen az antitestek jól tudnak védekezni. Az új mutációról keveset lehet tudni, az óvatosság miatt indokolt a határok lezárása. Úgy fest, az új mutáció jobban kötődik az emberi receptorokhoz, és ügyesebben tudja megtéveszteni az immunrendszerünket, de ezt még jobban alá kell támasztani vizsgálatokkal. Egyelőre tehát indokolt az óvatosság. 

A hétöznapi ember szempontjából a lényeg nem változik: maszkot kell hordani, távolságot kell tartani, kezet kell fertőtleníteni, ahogy eddig tettük.

Ha kiderül, hogy az új mutáció kikerüli a korábbiak ellen kialakult immunitást, az sem tragédia, az oltást lehet módosítani erre is. 

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

 

Legnépszerűbb cikkeink