Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Karácsony nem akar miniszterelnök-jelölt lenni

Létrehozva:

A főpolgármester az RTL Klub Híradójának nyilatkozva azt mondta: teljes kompenzációt követelnek az önkormányzatok a kormánytól az elvont adóbevételek miatt.

Eljutottunk odáig, hogy a 30 éves önkormányzatiságot a kormány, politikai célból, meg akarja gyilkolni – mondta Karácsony Gergely az interjúban. Budapest szerinte 15-20 milliárd forinttól eshet el a kormány lépése miatt.

Január közepén lesz az önkormányzati szövetségek találkozója, amelyen a kormány képviselői is részt vesznek. 

„Azzal fogunk odamenni, Magyarország legnagyobb önkormányzati szövetségei, hogy teljes körű kompenzáció kell az iparűzési adóbevétel kiesése miatt, pont! Nincs alku, nincs külön alku!” – fogalmazott a főpolgármester.

Az ellenzéki pártok közös listaállításának örül, de még nem foglalkozik az előválasztással, arra pedig nem adott egyértelmű választ, hogy indul-e azon miniszterelnök-jelöltként.

„Egy politikus sose mondja azt, hogy soha, én mindig azt mondtam, és most is ezt gondolom, hogy nekem nincs ilyen ambícióm, sőt, tovább megyek, nekem a hátam közepére kívánkozik egy ilyen kihívás, hiszen annak az embernek, akinek ezt a kampányt meg kell vívnia, és utána az országot ilyen körülmények között kormányoznia, az nagyon nagy terhet vállal a hátára” – mondta Karácsony Gergely.

Legnépszerűbb cikkeink