Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Európai összefogást sürgetnek az orvosok

Létrehozva:

Szerintük ez az egyetlen útja, hogy Európa megfékezze a járvány további terjedését. 

Az új típusú koronavírus elleni védekezés összehangolását és egy közös európai stratégia kidolgozását sürgeti a kontinens országait vezető kormányoktól több száz tudós egy közös nyilatkozatban. A nyilatkozatban hangsúlyozták, hogy nyitott határok mellett egyetlen ország sem tudja egyedül, önállóan alacsonyan tartani a fertőzöttek számát Európában, ezért elengedhetetlen, hogy a földrész országai együtt és közös célokat kijelölve küzdjenek a járvány ellen.

„Ha most nem cselekszünk, további fertőzéshullámokra kell számítani, amelyek további következményekkel járnak az egészség, a társadalom, a munkahelyek és a vállalkozások számára” – írják a tudósok. 

Szerintük az esetszámokat alacsonyan kell tartani, amit maszk viseléssel és megfelelő higiéniával lehet elérni, emellett fontos lenne a folyamatos nagyszámú tesztelés is. A tudósok szerint a tömegközlekedés is korlátozásokat igényel, de mint írják a utazási korlátozások, vagy régiós elzárások is segítenének csökkenteni az esetszámokat.

Hangsúlyozzák, hogy az Európai kormányoknak minél előbb ki kell dolgozniuk a közös céljaikat, hogy hatékonyan tudjanak fellépni a fertőzés ellen.  

 

Legnépszerűbb cikkeink