Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Pikó: a korrupció a drága, nem az önkormányzatok feladatellátása

Létrehozva:

A józsefvárosi polgármester szerint a kormány megszünteti a magyar önkormányzatiságot, visszahozza a tanácsrendszert.

Pikó István közölte: stílusos karácsonyi ajándék a járvány sújtotta magyar embereknek, hogy egy mai kormányhatározat megtiltja az önkormányzatok számára a veszélyhelyzet alatt a különböző szolgáltatási díjak emelését és elvonja az iparűzési adó egy részét, azt a hamis látszatot keltve, mintha ezek jelentenének súlyos terheket az emberek életére nézve. 

A polgármester a Facebookon azt írta: amikor a kormány megakadályozza, hogy önkormányzatok bevételekre tegyenek szert, akkor lakosaik számára pótolhatatlan feladataik ellátásában akadályozza a helyhatóságokat. Nem az embereket védi, épp ellenkezőleg: saját állampolgáraira támad rá. Pikó szerint nem az önkormányzatok, hanem Orbán Viktor korrupt rendszere a súlyos teher az országon: a kormányfő apjának bányájából kitermelt túlárazott kő, Tiborcz István kastélyprogramja, vagy Mészáros Lőrinc járvány idején elnyert állami közbeszerzései.  

A polgármester úgy véli, a kormány mostani lépéseivel megszünteti a 30 éves magyar önkormányzatiságot és visszahozza Magyarországra a tanácsrendszert. A saját népe ellen fordul pont akkor, amikor a járvány sújtotta ország lakói naponta megtapasztalják, valódi segítséget a bajban helyben kaphatnak csak.

Pikó szerint a Józsefvárosban úgy tudtak költséget csökkenteni és százmilliókat spórolni a kerületiek számára, hogy megváltak attól az előző fideszes vezetés által választott és helyzetbe hozott közétkeztetési cégtől, amelynek túlárazott, ezer sebből vérző szerződésének megtartása valóban az emberek – családok, gyerekek, idősek – érdekei ellen volt.

Az itt megspórolt százmilliókból jutott új takarítógépre és más hasznos dolgokra, és csökkentették a közétkeztetési díját  – kaptak is érte a Fidesztől rendesen – írja Pikó.

Megszüntették azokat a Fidesz-közeli szerződéseket, amik a polgármester szerint semmilyen más célt nem szolgáltak a kerületben, mint a párt embereinek eltartását. Pikó azt írja: a választók többsége támogatja őket, és ez elviselhetetlen a kormánypárt számára, ezért kell utólag a választói akaratot felülírva olyan helyzetet létrehozniuk, amelyben nem tudják elvégezni a munkánkat. Ebbe bele fognak bukni Pikó szerint, mert ami igaz helyben, az igaz országosan is: lehet igazságos a közteherviselés, jó minőségű szolgáltatásokkal, de annak első és legfontosabb feltétele, hogy a Fidesz korrupt rendszerétől megszabadítsuk Magyarországot – zárul a józsefvárosi polgármester közleménye.

A korrupció a drága, nem az önkormányzati feladatellátása

A Kormány megszünteti a magyar önkormányzatiságot, … </ p> Közzétette: Pikó András polgármester – & nbsp; 2020. december 19., szerda </ blockquote> </ div>

Legnépszerűbb cikkeink