Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

MSZP: Orbán most is csak a tehetősebbeknek segít, és még ezt is mások zsebéből

Létrehozva:

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, frakcióvezetője közölte: a miniszterelnök legújabb adventi üzenete: “Senki ne reménykedjen, a Fidesz-rezsim továbbra sem segít a megélhetési gondokkal küzdő embereken!”

A frakcióvezető szerint szégyen, hogy az ország “kőgazdag” miniszterelnöke ennyire érzéketlen! 

“Nem veszi észre, hogy az emberek többsége tisztességgel megélni és túlélni akar, nem pedig hitelt felvenni a lakásfelújításhoz! Még mindig nem érti, hogy nem az van bajban, aki az otthonának a renoválását tervezi, hanem az, akinek nincs munkája, üres a zsebe és üres a kamrája! A luxusban élő miniszterelnök nem látja az emberek valódi, mindennapos gondjait. Azt hiszi, hogy a legnagyobb gond most a síelés elmaradása meg a lakásfelújításhoz kapcsolódó hitelfelvétel!” – fogalmazott Tóth Bertalan.

Az MSZP frakcióvezetője szerint a napi megélhetést például az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése segíthetné. Vagy az álláskeresési támogatás emelése. 

“Mondhatta volna azt is, hogy megduplázzák a családi pótlékot, vagy egyszerűen csak olyan olcsón adják az energiát, amennyibe az valójában kerül. Szólhatott volna akár arról is, hogy végre abbahagyják a 100%-os táppénz körüli szerencsétlenkedést, vagy éppen nem vezetik be a kata szerint adózó vállalkozásokat érintő megszorításokat. De nem!” – írja az ellenzéki politikus.

A szocialisták társelnöke szerint Orbán Viktor és kormánya most is csak a tehetősebbeknek segít, és még ezt is mások zsebéből teszi! A hitelmoratórium meghosszabbítása ugyanis egy fillérjébe sem kerül, az önkormányzatokat pedig az iparűzési adó megfelezésével tovább vérezteti – írja a közleményben, hozzátéve: “ne legyenek kétségeink: a fideszes vezetésű települések majd megkapják az elvont gépjárműadót, sőt még több támogatást is, az ellenzékiek pedig fulladjanak bele pénztelenségbe.”

Tóth Bertalan azt írja, dráma, hogy Orbánt még ebben a helyzetben is csak a bosszú vezérli.

Szerinte pitiáner és felelőtlen magatartás, hogy Orbán Viktor a válságkezelés helyett továbbra is csak a saját önkényuralmi rendszerének megerősítésével van elfoglalva.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink