Kiemelt hírek

Orbán: Szombaton bejelentjük az új gazdaságvédelmi intézkedéseket

Published

on

A kormány hétfőn dönt arról, enyhítenek-e a járványügyi korlátozásokon szentestére.

„0-1-től hoztuk a mérkőzést, mint a válogatott Izland ellen” – mondta Orbán Viktor az uniós költségvetésről szóló vitáról a Kossuth Rádióban. Orbán szerint az Európai Parlament szeretné átvenni az irányítást az állam- és kormányfőktől. „A lengyel bajtársaknak külön köszönetet kell mondani, mert lehet, hogy egyedül is elevickéltünk volna idáig, de egy nagy, 40 milliós országgal azért mégiscsak könnyebben ment” – tette hozzá.

Orbán elmondta: szombaton bejelentik az új, január 1-től életbe lépő gazdaságvédelmi intézkedéseket. A síeléssel kapcsolatban továbbra is azt kérte, hogy a magyarok maradjanak otthon, mert Nyugat-Európában nem lát nagy javulást a járványügyi adatokban.

Első körben 35 ezer ember számára érkezik vakcina Magyarországra, december 27-én vagy 28-án esély van az első oltásokra. Először a Dél-pesti Centrumkórházban oltják az egészségügyi dolgozókat, azt követően a megyei kórházak egészségügyi dolgozói jönnek. Orbán azt mondta, „beszélni fog az egészségügyi dolgozókkal, mert a köreikben egyáltalán nem általános, hogy igényt tartanak az oltásra”.

A szenteste szabályairól még nem hoztak döntést, ezt a 21-i kormányülésen fogják megvitatni. A miniszterelnök annak örülne a legjobban, ha a szakemberek azt mondanák, hogy belefér az enyhítés, és meg lehetne azt is engedni, hogy a 10 fős beltéri összejövetelekbe ne kelljen beleszámolni a 14 éven aluli fiatalokat, mert akkor nagyobb esély lenne arra, hogy karácsonykor egyesülni tud a családok nagy része.

„Ha úgy viselkedünk, ahogy szoktunk, amikor ráhozzuk a vírust a családra” – mondta Orbán, és hozzátette, talán húsvétkor már normális keretek között ünnepelhetünk.

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version