Connect with us

Magyarország

Megtalálták egy 2009-ben eltűnt férfi holttestét Baranyajenőnél

Létrehozva:

Fotó: Dimény András

Katzenbach Imrét az Eclipse-ügy miatt ölhették meg.

Megtalálhatták a 11 éve eltűntként keresett volt MTK-s labdarúgó, Katzenbach Imre holttestét, írja az MTI. A rendőrség honlapján pénteken közzétett közleményben nem nevezték meg az áldozatot: annyit írtak, hogy budapesti, XVII. kerületi otthonából 2009. szeptember 28-án tűnt el az akkor 45 éves férfi, akinek földi maradványait október 23-án találták meg Baranyajenő térségében. A rendőrség a kezdetektől gyanította, hogy nem csupán eltűnésről van szó, a férfi nem saját elhatározásából tartózkodhat ismeretlen helyen, hanem bűncselekmény áldozata lett. 2019-ben pedig olyan információkhoz jutottak, hogy a férfi emberölés áldozatává vált.

A nyomozók Baranyajenő térségében megtalálták, és azonosították a sértett földi maradványait. A Nemzeti Nyomozó Iroda a jelenleg büntetés-végrehajtási intézetben lévő 50 éves H. Attilát emberölés gyanúja miatt hallgatták ki.

A hvg.hu 2010 március végén írt arról, hogy titokzatos módon tűnt el Katzenbach Imre, az Eclipse-ügyben körözött volt MTK-s labdarúgó, a férfi Mercedesét és személyi iratait hátrahagyva vált köddé néhány nappal a születésnapját követően. A sportoló eltűnésekor 45 éves volt. Az Eclipse-ügy éppen 2010 március közepén robbant ki, miután az akkori Vám- és Pénzügyőrség sajtótájékoztatón számolt be az ügy felderítéséről. A tájékoztatón elhangzott az is, hogy a 45 éves, sülysápi kötődésű Katzenbach Imre neve korábban, de már az eltűnését követően vetődött fel a céggel kapcsolatban. A vámosok szerint megalapozottan gyanúsítható bűncselekményben való aktív részvétellel, ugyanis mintegy félmilliárd forint került a bankszámlájára.

A vád szerint az Eclipse Zrt. a gépkocsik eredetiségvizsgálata, a biometrikus útlevelek és más projektek kapcsán 2004 után jelentős informatikai jellegű állami megbízásokat nyert el. A cég vezetői 2006 után fiktív szerződések, teljesítési igazolások, számlák segítségével formálisan alvállalkozókat vontak be, akiknek fizettek, később pedig ezeket az összegeket rövidesen tovább utalták és készpénzben felvették. Így több mint egymilliárd forintnyi adót nem fizetett be az Eclipse. A vádiratban többször az egyik alvállalkozó cég ügyvezetőjeként említették Katzenbach Imrét, mint ismeretlen helyen tartózkodó személyt.

Legnépszerűbb cikkeink