Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Tíz évet is kaphat Bige az ügyészség szerint

Létrehozva:

Bige László letartóztatását indítványozza a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség, írja a 24.hu, a közlemény nem ír nevet, egy nyíregyházi vállalkozót említenek, aki 800 millió forint vesztegetési pénzt fogadott el, és 2 milliárd forinttal károsította meg saját cégét.

A letartóztatás kérelmének oka, hogy a külföldi kapcsolatokkal rendelkező vádlott megszökne vagy befolyásolná a tanúkat. 

A büntetési tétel 5-10 év börtön. 

Egy hasonló ügyben már zajlik eljárás, utal az ügyészség a 135 millió forintos másik vesztegetési ügyre. 

A 800 milliós ügy: a gyanúsított egyik cége 2018 előtt, éveken át nagy mennyiségben állított elő a mezőgazdaságban felhasználható terméket, ezek egy részét utasítására valótlanul selejtesnek minősítették, és csökkentett áron adták el a kereskedőknek. Az egyik ilyen kereskedő cég szintén a vállalkozó érdekeltségébe tartozott.

A kereskedők ezt követően piaci vagy ahhoz közeli áron értékesítették a terméket a végfelhasználóknak. Az egyik kereskedő cég vezetőjével megállapodott abban, hogy valótlanul selejtesnek minősített terméket fog neki eladni, aki azt továbbértékesíti a végfelhasználóknak, azonban az így keletkezett vételár egy bizonyos részét készpénzben visszaadja.

Bige Lászlót, Magyarország egyik leggazdagabb emberét, a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. és más cégek tulajdonosát kedden vették őrizetbe. 

Legnépszerűbb cikkeink