Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Magyarország nem autoriter – vallja a kormány washingtoni lobbistája

Létrehozva:

Magára büszke zsidóként utal, támogatja Trumpot és szemben áll az NGO-világgal és Sorossal Magyarország új amerikai lobbistája.

Mint nemrég megírta a Szabad Európa Rádió magyar kiadása, a washingtoni magyar követség tízmillió forint értékben kötött szerződést David Reaboi kommunikációs cégével. Az erdélyi zsidó felmenőkkel rendelkező Reaboi a Közel-Kelettel foglalkozó nemzetbiztonsági szakértő, cikkei jelentek meg a nemzetközi zsidó sajtóban például az iszlamizmus kapcsán. A Neokohn készített vele interjút.


Hogyan tervezi megvédeni a magyar kormányt a külföldi kritikákkal szemben?

Mivel az Egyesült Államokban élek, a kísérleteim elsősorban arról szólnak, hogy megmagyarázzam az amerikai-magyar kapcsolatok fontosságát az amerikai közönségnek.

Magyarország igaztalan módon áll támadás alatt az általam „NGO-szigetvilágnak” nevezett masszív, külföldi finanszírozású think-tank munkások és újságírók rendszere részéről, amely eszmeileg elkötelezett az úgynevezett globalista világnézet iránt.

Ezek a támadások szinte mindig felháborítók és túlzó gúnyolódások. Céljuk, hogy elhomályosítsák a nagyon is valós világnézeti eltéréseket, melyek sok területet érintenek. A posztnacionalista Európai Unió és a nacionalista Magyarország közti konfliktus bizonyos értelemben tükrözi az ideológiai konfliktust a vörös és kék amerikai államok között, és ráhatása van arra is, hogyan viszonyulnak az emberek a kormányaikhoz, és hogy mi köti össze az állampolgárokat. Míg Magyarország jelenlegi ellenségei abszurd módon próbálják „autoriterként” leírni az országot – vagy bármilyen más nyugati, konzervatív hatalmat –, Magyarország valójában nem igazán más, mint bármely más ország a történelem során: megérti, hogy szuverenitásának védelme elsődleges dolog, mert csak akkor tudja garantálni lakosságának, nyelvének, kultúrájának és hagyományainak megmaradását.

A Szabad Európa Rádió magyar adása önt „trumpistának” és „alt rightnak” nevezte. Vallja ezeket a jelzőket, illetve van-e ön szerint bármi probléma azzal, ha valaki „trumpista” vagy „alt right”?

Támogatom Donald Trumpot, és azt hiszem, ő a pajzs, mely véd minket az úgynevezett globalista világnézettől, amire a nyugati elit feliratkozott. Nem kérdés, hogy Trump bemocskolását ugyanazon vonalak mentén végzik, mint Magyarországét is, s ugyanazon okokból.

Mikor Trump azt mondja, hogy „ha nincsen határotok, nincsen országotok”, alapvető dolgot fejtett ki, amit bármelyik józan ember megérthet a nemzetállamok kezdete óta.

Manapság ez radikális ötletnek számít a nyugati világ legtöbb fővárosában – de nem a lakosság többsége között, amely mindig józan és a realitás talaján álló emberekből áll, ellentétben a hóbortos eszméket követő elitekkel. Ami az „alt rightot” illeti, sosem volt kapcsolatom velük, és a mozgalommal sem szimpatizáltam soha. Az vagyok, ami mindig is voltam, egy konzervatív ember, aki szereti Amerika alapító elveit. Tisztában vagyok vele, hogy a baloldal, ideértve a pártos újságírókat, megpróbálja bemocskolni a jobboldaliakat az „alt right” jelzővel. Ez a taktika ellenszenves és rossz, és szerencsére kevés amerikai veszi komolyan ezeket az alaptalan vádakat.

Reaboi saját zsidóságáról, Soros Györgyről és Magyarország Izrael-politikájáról is nyilatkozott a lapnak, amelyet a Neokohn oldalán olvashatnak el teljes egészében. 

 

Legnépszerűbb cikkeink