Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Jávor Benedek szerint így akarja ellehetetleníti a Néppárt a Fideszt

Létrehozva:

Facebookon taglalta a fejleményeket.

Jávor Benedek zöldpárti politikus, volt EP-képviselő egy néppárti dokumentumot osztott meg, és arról beszélt, hogy Manfred Weber más utat választana, mint Deutsch Tamás kizárását a pártból. Weber azt akarhatja, hogy a politikust ne zárják ki, de vonjanak meg tőle minden jogot, vagyis ne lehessen semmilyen parlamenti javaslatnak felelőse, ne szólalhasson fel az EPP nevében a Parlamentben, és ne viselhessen semmilyen tisztséget.

Deutsch már másodszor kért bocsánatot azért, hogy a Gestapóhoz hasonlította a szervezetet. Közben több néppárti politikus a kizárását szorgalmazta.

Jávor szerint Weber javaslata akár ahhoz is vezethetne, hogy a Fidesz végleg távozzon a pártcsaládból.

“Ebben az a szép, hogy az összes létező opció rossz tulajdonságait egyesíti: a porba alázza Deutschot, akinek ezek után alig marad más választása, mint önként kilépni a frakcióból. Megalázza a többi fideszes képviselőt is, akiknek végig kell nézniük, ahogy a delegációvezetőjüket nyilvánosan pellengérre állítják, és nekik se nagyon marad más választásuk, mint szolidaritani Deutschcsal, és vele együtt távozni, vagy hasonlóképpen lemondani minden funkcióról a frakcióban. Azaz a Fideszt lényegében nem lehet így az EPP-ben tartani, ha ez lenne a cél” – írta Jávor.

Hozzátette: “Méltó korona ez Manfred Weber ostoba életművén.”

Legnépszerűbb cikkeink