Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Egyszer már megszökött, letartóztatásban marad a pedofil férfi

Létrehozva:

Képünk illusztráció.

Letartóztatásban marad a férfi, aki többször bántalmazta szexuálisan 11 éves nevelt lányát.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vádirata szerint a férfi 2019 szeptemberében két alkalommal végzett szexuális cselekményt az akkor 11 éves nevelt lányával. Az egyik ilyen eseményre akkor került sor, amikor a sértett gyermek aludt, s ennek következtében védekezésre képtelen állapotban volt – írja a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség közleménye.

A vád tárgyát képező bűncselekményt a Büntető Törvénykönyv 5 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A Kecskeméti Törvényszék a főügyészség indítványára fenntartotta a férfi letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig, mivel a nyomozás során a férfi már egyszer megszökött a hatóságok elől és csak elfogatóparanccsal sikerült kézre keríteni, továbbá rendszeres legális jövedelem hiányában és a büntetési tétel súlyossága folytán vele szemben fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye.

Az elsőfokú végzés ellen a védő jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság indokaival egyetértve a fellebbezést nem tartotta alaposnak, ezért az elsőfokú végzés helybenhagyására tett indítványt.

A fellebbezésről másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Legnépszerűbb cikkeink