Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Hihetetlen mesékkel csalt ki pénzeket egy szadai nő

Létrehozva:

Tűzoltó férj utáni kártérítés az USA-ból és társai, 19 milliót sikerült is összeszednie.

Regényírói fantáziát vonultatott fel az a 62 éves szadai nő, aki egyelőre ismeretlen számú ismerősétől különböző mesékkel pénzt csalt ki, írja a rendőrség oldala. A Kósa Lajost átverő csengeri örökösnő a kanyarban sincs hozzá képest: a szadai nő olyanokat talált ki, mint hogy pénzre lenne szüksége, hogy hozzájusson Amerikában elhunyt tűzszerész férje után járó 700 millió forintos örökségéhez. Vagy  vőlegényét Törökországban tartják fogva, a 35-40 millió forintos óvadékkal oda tartó futár azonban Romániában elakadt, a vámköltségekre újabb kölcsönre volt szüksége. Esetleg külföldi cégek nagy összegű kriptovalutájának realizálásával kapcsolatos költségek fedezésével magyarázta befektetési igényét.

A kölcsönt adóknak mindig az összeg többszörösét ígérte vissza. De persze egyszer sem fizetett vissza egy forintot sem.

De nem csak meséi voltak, iratokat is mutogatott: banki bizonylatot millió dollárokról, IMF-től eredeztethető, vagy az ENSZ elnöke által aláírt igazolást, az USA igazságügy-miniszterétől származó levelet. Persze hamisakat. 

Végül 19 milliót tudott kicsalni ilyen eszközökkel. A “befektetők” felkutatásában 67 éves nőismerőse segítette. 

A rendőrség házkutatást tartott, kezdeményezik a letartóztatását, és üzletszerűen elkövetett csalás vétségével nyomoznak utána. 

Legnépszerűbb cikkeink