Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Betörtek Paolo Rossi egykori otthonába, miközben temették

Létrehozva:

Temetése közben rabolták ki az aranylabdás Paolo Rossi egykori otthonát – írja az Index.hu a Sky Sport nyomán, amely az ANSA olasz hírügynökség alapján számolt be a hírről.

Szombat délelőtt Vicenzában temették el Paolo Rossit, az 1982-ben világbajnok olasz labdarúgó-válogatott hősét, aki hosszú betegség után 64 éves korában hunyt el.

Az ANSA jelentése szerint amikor felesége Federica Cappelletti visszatért a toszkánai Bucine faluban lévő házukhoz, azt vette észre, hogy betörtek hozzájuk és elvitték az értékeket, köztük egy drága órát.

Rossi a Vicenzában, majd a Juventusban tűnt ki klubszinten, volt gólkirály a másodosztályban, majd az élvonalban is. A torinói alakulattal két bajnoki címe és Olasz Kupa-trófeája mellett 1985-ben megnyerte a Bajnokok Ligája elődjét, a BEK-et, 1984-ben pedig a KEK-et és az európai Szuperkupát. Az olasz válogatottban 48 mérkőzésen szerepelt, és húsz gólt szerzett. Karrierje legemlékezetesebb alakítását az 1982-es spanyolországi vb-n nyújtotta, amelyen az aranyérem megszerzése mellett hat találattal ő lett a torna gólkirálya, valamint kiérdemelte a legjobb játékosnak járó elismerést is. Abban az esztendőben elnyerte az Aranylabdát is.

Legnépszerűbb cikkeink