Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

A vasúti forgalmat is felborítja vasárnap este Budapesten a bomba

Létrehozva:

Hatósági zárás miatt vasárnap este szünetel a vasúti forgalom Budapest-Kelenföld és Ferencváros, illetve Soroksári út és Ferencváros állomások között – közölte a Mávinform az MTI-vel vasárnap.

A lezárás körülbelül 19.30-tól várhatóan éjfélig tart a Kvassay hídnál talált világháborús robbanótest hatástalanítása miatt. A környék kiürítése az Összekötő vasúti híd, és a kunszentmiklósi vonal forgalmát érinti. A művelet ideje alatt az érintett vonatok a Keleti pályaudvar, valamint Kőbánya-Kispest állomás helyett a kelenföldi pályaudvarig közlekednek, illetve onnan indulnak. Az utasok az állomások között a BKK járataival utazhatnak.

A kunszentmiklósi vonal járatai csak a Soroksári út állomásig közlekednek, illetve onnan indulnak a Keleti pályaudvar helyett. A kettő között pótlóbusz szállítja az utasokat, érintve a Ferencváros állomást is – írták.  

A menetrendi változásokról a MÁV honlapján, mobilalkalmazásán, és a Mávinform közösségi oldalán lehet olvasni. A vasúttársaság azt javasolja az utasoknak, hogy a hatósági zárás előtt tervezzék utazásukat. (MTI)

Korábban már megírtuk, a Budapesti Rendőr-főkapitányság továbbá lezárja és kiüríti december 13-án 18 óra 30 perctől visszavonásig a Budapest IX., XI. és a XXI. kerületben a Rákóczi hidat – a Soroksári utat a Vágóhíd utcától – a Máriássy utat a Mester utcától – a Könyves Kálmán körutat a Mester utcától – a Kvassay Jenő utat a Gubacsi úttól a Hentes utcáig – a Weiss Manfréd utat a Védgát utcától – a Kopaszi gátat – és a Duna érintett szakaszát.

Legnépszerűbb cikkeink