Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Tíz évet kapott a zombiszerű szelfiket posztoló iráni lány

Létrehozva:

Még Angelina Jolie-tól is kért segítséget.

Tíz év börtönre ítéltek egy iráni lányt, aki torzított képeket posztolt magáról, írja a The Guardian. Az ítélet egy évvel az után született, hogy a 19 éves lányt letartóztatták. 

A 19 éves Fatemeh Khishvand, aki Sahar Tabar néven szerepel az Instagramon, az után vált ismertté, hogy torzított, sovány, zombiszerű képeket posztolt magáról. Egy időben 486 ezren is követték az oldalát. Néhány képen Angelina Jolie-ra hasonlított, fogsága alatt pedig arra kérte a színésznőt, hogy kampányoljon a kiszabadításáért, és felhívta a figyelmét, hogy Iránban régóta elnyomják a nőket. Khishvand tavasszal azt is kérte, engedjék ki a fogdából, mert állítása szerint elkapta a koronavírust.

Khishvandot fiatalok megrontásával, és az Iszlám Köztársasággal szembeni tiszteletlenséggel vádolják. Vallomását tavaly októberben élőben közvetítette az iráni televízió. A fiatal lány továbbra is kegyelemben reménykedik, és ügyvédjei is azt kérték, legyenek tekintettel arra, hogy a lány még fiatalabb volt, amikor feltöltötte magáról a képeket.

Legnépszerűbb cikkeink