Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Gődény ellen rémhírterjesztés miatt nyomoznak

Létrehozva:

Gődény György / Fotó: Facebook

A magát doktornak nevező Gődény őrizetbe vételét kommentálta a rendőrség, „a vírusszkeptikus tartalmak hangadói” ellen rémhírterjesztés, esetleg a hatósági rendelkezés elleni uszítás gyanúja miatt indul eljárás.

Vírusszkeptikus tartalmak hangadóinál tartott házkutatást a rendőrség – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján, írja az MTI.

Mint azt korábban lapunk is megírta, minden bizonnyal Gődény György ellen indult eljárás.

Gál Kristóf elmondta: a rendőrség folyamatosan figyeli a vírustagadó, vírusszkeptikus cikkeket, közléseket, állításokat, és amennyiben felmerül, hogy a közlés jogszabályba ütközik, eljárást indít.

Mint mondta, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda több hete indított eljárást egy ilyen ügyben, és pénteken négy olyan személyhez köthető helyszínen tartottak házkutatást, akik „a vírusszkeptikus tartalmak hangadói”. A rendőrség az eljárást rémhírterjesztés miatt folytatja, de felmerül a hatósági rendelkezés elleni uszítás büntette is – tette hozzá.

A Gál Kristóf által meg nem nevezett vírusszkeptikus hangadók egyike vélhetően Gődény György, ugyanis Facebook-oldalán a magát Doktor Gődénynek nevező férfi felesége azt közölte: „hajnalban megszálltak bennünket, majd házkutatás és lefoglalás után Gyurit elvitték a magukat ‘nemzetinek’ mondó nyomozóiroda emberei”.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink