Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Továbbmegy az ingyenes parkolás, internet, örülhet Mészáros

Létrehozva:

Rendeletgyártási dömping történt az éjjel. 

Történeti kutatóintézetet kapott Lezsák Sándor, nem kell vizsgálni versenyjogi szempontból a Mészáros-féle megabank létrejöttét, meghosszabbították az ingyenes parkolást – egy sereg dologról döntött a kormány a 9-i Magyar Közlönyben.

-Meghosszabbította a védelmi intézkedéseket hivatalosan is január 11-ig. 

-Rendőrök, katonák csak miniszteri engedéllyel utazhatnak külföldre

-Újabb hónapra, januárra is ingyenes az internet a digitális oktatásban résztvevőknek

-Az ingyenes parkolást is meghosszabbította a kormány február 8-ig

-Megszünteti a kormány a 2013-ban létrehozott, népes kutatócsapattal rendelkező Rendszerrváltás Történetét Kutató Intézetet és Archívumot, egyben átadja a Lakitelki Népfőiskola Alapítvány felügyelete alá, Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum Nonprofit Kft. néven, és ehhez pénzt is ad, 436,3 millió forintot.

-Közérdekből nemzetstratégiai jelentőségűnek minősíti a kormány azt, hogy a Mészáros-irányítás alatt lévő Magyar Bankholding Zrt. megszerzi az irányítást a Budapest Bank, az MKB és a Magyar Takarékszövetkezet Bank felett, így azt a Gazdasági Versenyhivatal nem vizsgálja – nem kell tehát attól tartani, hogy túlzott tulajdonosi koncentráció miatt meghiúsul a művelet. 

-A kormány 3,35 milliárd forintot juttat a Gödöllői Premontrei Apátság „hitéleti és köznevelési célú” beruházására. 

-A munkahelyek gyerekfelügyeletet hozhatnak létre, ahova olyan, legalább 20 hetes, legfeljebb 14 éves gyerek járhat, akinek nincs fertőző betegsége. Legfeljebb 6 és 18 óra között működhet, az önkormányzatnak kell bejelenteni a létrehozását, és lazább szabályozás érvényes rá – nem kerül a gyerekvédelmi törvény hatálya alá a működtetése.

 

Legnépszerűbb cikkeink