Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Szanyi a Neoton Família egykori énekesével erősíti pártját

Létrehozva:

Legendás énekesnőt igazolt Szanyi Tibor pártja – írja a Blikk. Pál Éva, a Neoton Família egykori tagja indul Csepelen az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) színeiben a 2022-es országgyűlési választásokon.

A kampányban ő lesz az egyik jelöltállítási koordinátor is, aki azon dolgozik, hogy megfelelő embereket indíthasson az ISZOMM mind a 106 választókerületben. Pál Éva hosszú évekkel ezelőtt az MSZP kampányát segítette, később pedig az SZDSZ jelöltje is volt. 

A közélet már egészen fiatalon is érdekelt. Szüleim egyszerű munkásemberek voltak, nem titkoltan mindig is a baloldal felé húztam – mondta a lapnak az énekesnő.

Most azért döntött az indulás mellett, mert kiborítja a szegénység, amit maga körül lát. A nyomort saját bőrén is megtapasztalta: elvesztette a házát a devizahitele miatt. A nyugdíja mindössze pár tízezer forint, korábban piacon és trafikban volt kénytelen dolgozni. Jelenleg van tető a feje felett, amit óriási áldásnak tart.

Tősgyökeres csepeliként nem volt kérdéses számára, hogy hol méresse meg magát, kampányát a szociális témák jellemzik majd, például 200 ezer forintos minimálbért ígér.

Már indulót is írt az ISZOMM-nak, amelyet ő is fog elénekelni, a felvétel előkészületei zajlanak.

Szanyi Tibor, a párt alapítója és miniszterelnök-jelöltje a Blikknek elmondta, 30-40 év után hozta őt ismét össze a sors Pál Évával.

Egyetemistaként én voltam a közgázklub főrendezője négy éven át, a Neoton is gyakran volt vendég nálunk. Én inkább a menedzserekkel tárgyaltam, de Évával is mindig váltottunk pár mondatot – mesélte Szanyi.

Legnépszerűbb cikkeink