Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Észak-Korea dühös, mert „arcátlanul” kétségbe vonták, hogy nincs északon fertőzött

Létrehozva:

Újabb vita alakult ki Dél-Korea és Észak-Korea között, ami most a koronavírus-járvány miatt robbant ki. 

Észak-Korea megdühödött Dél-Koreára, mert az kétségbe vonta, hogy egyáltalán nincs északon koronavírus-fertőzött, és az „arcátlan” kijelentés következményeire figyelmeztetett – adta hírül szerdán a dél-koreai sajtó.

Dél-Korea külügyminisztere még szombaton nyilatkozott úgy, hogy „nehéz elhinni” Észak-Korea vírusmentességét, már csak azért is, mert a kommunista ország minden erőfeszítést megtesz a járvány megakadályozására.

„Sohasem fogjuk elfelejteni szavait, és drágán megfizethet értük!” – áll abban a nyilatkozatban, amelyet az észak-koreai hírügynökségen keresztül jelentetett meg Kim Jo Dzsong – Kim Dzsong Un – húga azzal vádolva a dél-koreai külügyminisztert, hogy kijelentései a két Korea közti feszültség élezését célozzák.

Észak-Korea mind ez idáig hivatalosan nem ismert el egyetlen fertőzést sem, csak annyit közölt, hogy van több ezer „gyanús eset”.

Ami Dél-Koreát illeti, szerdára 686-tal emelkedett a fertőzöttek száma, ami a második legnagyobb napi növekedés január, a ragály megjelenése óta. A járvány miatt ugyanakkor mindössze négyen haltak meg 24 óra alatt, eddig összesen 556-an az 51 millió lakosú országban.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink