Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Százezer gyorsteszt érkezett a Fővárosnak

Létrehozva:

Karácsony Gergely azt is tudatta, hogyan osztják el a szállítmányt.

Folytatódik a Főváros koronavírus-tesztprogramja – kezdi Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely főpolgármester.

Majd így folytatja: Ugyan a tesztelés és a járványügyi védekezés kormányzati feladat, de a vak is látja, hogy a kormány – bár némileg növelte a tesztkapacitást – nem tud felnőni a feladathoz. A járvány elleni küzdelem pedig mindannyiunk érdeke, így a Főváros ismét fontos szerepet vállal a védekezésben. Megszoktuk már. Ahogy azt is, hogy a kormány hű csatlósa, a propagandamédia segítségével lehülyéz minket, aztán persze csendben jön utánunk és kis késéssel azt teszi, amit Budapest. Jöhet az ócsárlás, aztán tessék munkához látni!

A posztban a következőket tudatta Karácsony:

  • Ma megérkezett a Városházára 100 000 darab antigén gyorsteszt.
  • Ezeknek felét lakosságarányosan átadjuk a 23 kerületnek, akik a jövő héten elkezdik a tesztelést a helyi igények szerint.
  • A másik 50 ezer tesztből pedig lehetőséget biztosítunk a nélkülözhetetlen fővárosi szolgáltatásokban dolgozók számára. Antigén gyorsteszteket adunk át a Budapesti Közlekedési Központnak, a Budapesti Közlekedési Vállalatnak, a Fővárosi Vízműveknek, a Fővárosi Rendészeti Igazgatóságnak, a Budapesti Temetkezési Intézetnek, a Fővárosi Közterületfenntartó Vállalatnak.
  • A főváros tovább folytatja a szociális ellátásban dolgozók szűrését, kibővített tesztelési programban védjük az idősellátásban és a hajléktalan-ellátásban dolgozókat, ezáltal pedig az ellátottak egészségét is.

Sem a járványt, sem a budapestieket nem érdekli, hogy kinek mi a feladata, csak az, hogy legyünk túl minél gyorsabban ezen a pusztító járványon. Mi folytatjuk a védekezést – zárja bejegyzését a főpolgármester.

 

Legnépszerűbb cikkeink