Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Másfél év börtönre ítélték Hajdú Pétert

Létrehozva:

Kép forrása: Facebook / Hajdú Péter

Megegyezett az ügyészséggel.

Egy tárgyalási nap után megegyezéssel zárult Hajdú Péter büntetőügye, amely nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt indult, írja a Magyar Hang szemlézte a 24.hu.

Hajdú és két társa az első tárgyalási nap előtt megegyezett az ügyészséggel arról, milyen büntetést tartanak elfogadhatónak, az ítélet így már jogerős.

  • Az elsőrendű vádlott Hajdút 1 év 6 hónap – 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 5 millió forint pénzbüntetésre,
  • a másodrendű vádlottat 1 év 6 hónap – 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 500 ezer forint pénzbüntetésre,
  • a harmadrendű vádlottat pedig 1 év – 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte – írja a portál.

Az ítélet szerint Hajdú a cége nevében benyújtott valótlan tartalmú áfabevallásokban fiktív számlák áfatartalmának jogosulatlan levonásba helyezésével több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek, írja a Magyar Hang.

A Fővárosi Törvényszék sajtóközleménye szerint Hajdú a bűncselekménnyel okozott kárt a későbbiekben befizette a NAV-nak.

 

Legnépszerűbb cikkeink