Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Információs vonalon tájékoztat a Covidról a Semmelweis Egyetem

Létrehozva:

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

Információs vonalat hozott létre a Semmelweis Egyetem a fekvőbetegek hozzátartozói részére adták hírül az intézmény honlapján. A koronavírusos betegek állapotáról is lehet felvilágosítást kérni.

Azt írják, a Semmelweis Egyetem információs vonalán a nap bármely szakaszában hasznos információk hallgathatók meg egyebek mellett az intézményben kezelt koronavírusos betegek kezeléséről, a látogatási és csomagküldési lehetőségekről. Minden hétköznap 8.00 és 16.00 között ugyanakkor a hozzátartozók egy adott beteg állapotáról is kérhetnek rövid felvilágosítást.

„Mivel a járvány miatt látogatási tilalom van az egészségügyi intézményekben, nagyon sokan telefonon érdeklődnek például arról, hogyan tudnak csomagot küldeni hozzátartozójuknak, miket érdemes abba beletenni. Az információs vonal kialakítására azért volt szükség, hogy a hozzátartozók kiszámítható módon információhoz tudjanak jutni a legfontosabb gyakorlati kérdésekről, ugyanakkor a teljes védőfelszerelésben dolgozó orvosok és ápolók minden figyelmüket a betegellátásnak tudják szentelni” –  idézi az oldal dr. Tamási Lillát, a Pulmonológiai Klinika igazgatóhelyettesét, aki az információs vonal létrehozását koordinálta.

Legnépszerűbb cikkeink